Avantajele iluminatului stradal cu LED-uri

iluminat stradal cu led

Avantajele iluminatului stradal cu LED-uri

Orașul/ localitatea dumneavoastră a trecut deja la iluminatul stradal cu LED-uri?

Dacă observați că străzilepe care le cunoașteți sunt mai bine iluminate și mai puțin orbitoare, cel mai probabil, acestea au făcut tranziția de la sistemele de iluminat fluorescent sau cu incandescență, la cele inteligente, cu LED.


Iată cinci dintre beneficiile majore ale iluminatului rutier cu LED:

Mai puțină energie consumată

În mod obișnuit, lămpile de iluminat public cu LED-uri consumă mai puțină energie decât alte tipuri de corpuri de iluminat – adesea cu până la 60%. De asemenea, iluminatul stradal cu LED-uri are o redare mai bună a culorilor, ceea ce face ca șoselele să fie mai sigure și pentru conducătorii auto. Acest lucru poate fi valabil și pentru alte proiecte de iluminat exterior cu LED-uri (tuneluri, stadioane, parcuri, etc.)

Viață îndelungată

Dacă doriți să economisiți bani, trebuie să știți că iluminatul stradal cu LED-uri are o durată de viață de aproximativ 20 de ani, în medie de trei ori mai mult decât becurile cu incandescență și fluorescente, care sunt utilizate, în mod tradițional, pentru iluminatul stradal. De asemenea, se economisește forță de muncă atunci când orașele și comunele folosesc LED în corpurile de iluminat stradal.

Non-Toxic

Becurile LED nu folosesc mercur sau neon, care pot fi dăunătoare. Acestea nu creează niciun gaz care ar putea fi potențial periculos. Toate aceste motive fac din LED o sursă de lumină mai puțin toxică și mai sigură decât corpurile de iluminat tradiționale.

Luminozitate excelentă

Dacă ceea ce căutați este un iluminat de calitate, nu veți da greș cu LED, acesta având o mai bună reflexie și refracție, ceea ce face ca lumina să fie proiectată mai bine.

Mai puțină orbire

Natura inerentă a LED-ului face ca acesta să creeze mai puțină strălucire decât omologii săi fluorescenți sau incandescenți. Luați în considerare diferența pentru cei care călătoresc pe timp de noapte în ceea ce privește orbirea și lumina în ochi, ceea ce ar putea îngreuna vederea și ar putea provoca accidente.

Share this post