2024-2030: era implementării Directivelor UE pentru eficiența energetică

2024-2030: era implementării Directivelor UE pentru eficiența energetică

Nu mai e un secret pentru nimeni: ne aflăm în plin proces de tranziție energetică la nivelul întregii Uniuni Europene. 

În urmă cu 4 luni, la 10 octombrie 2023, a intrat în vigoare Directiva UE privind eficiența energetică Aceasta are un impact major asupra sectorului public si privat. Scopul final? Statele membre trebuie sa atingă o rată medie anuală de 1,49% a economiilor de energie.

Pentru sectorul public, se impune un obiectiv anual de reducere a consumului de energie cu 1,9%.

Pentru a îndeplini toate aceste obiective, fiecare dintre noi, fie din sectorul privat, fie din cel public, trebuie să îmbunătățim eficiența energetică pe întregul lanț de aprovizionare cu energie, de la producție la consumul final.

Domeniile cu cel mai mare potențial de economisire a energiei:

 • construcția și renovarea clădirilor
 • industria
 • sectorul public
 • transporturile
 • aprovizionarea cu energie 
 • introducerea unui sistem uniform de etichetare energetică


Ce inseamnă asta pentru antreprenori

 • companiile vor fi obligate să raporteze progresele și să se conformeze cu noile standarde de eficiență energetică
 • UE poate oferi subvenții financiare pentru a adopta măsuri de eficiență energetică 
 • îndeplinirea obiectivelor de eficiență energetică contribuie la consolidarea competitivității unei companii și la o imagine pozitivă în piață

Vezi aici noile cerințe pentru mediul privat.

Prin urmare, companiile sunt aduse în centrul eforturilor de a atinge obiectivele de eficiență energetică ale UE, fiind nevoite să inoveze și să adopte practici durabile pentru a răspunde cerințelor legislative și pentru a se încadra în trendurile de sustenabilitate la nivel european.

Prin schimbările aduse, blocul comunitar vizează următoarele beneficii:

 • reducerea facturilor la energie
 • protejarea mediului
 • atenuarea schimbărilor climatice
 • îmbunătățirea calității vieții
 • creșterea durabilă a economiei UE.

Cum contribuie Solar Watts la atingerea obiectivelor europene de eficiență energetică?

Solar Watts poate sprijini atât sectorul privat, cât și pe cel de stat în atingerea obiectivelor ambițioase de eficiență energetică stabilite de UE.

Noi suntem dedicați furnizării de soluții inovatoare în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice prin adoptarea tehnologiei avansate de panouri solare și sisteme inteligente de iluminat cu LED.

Soluții personalizate pentru sectorul privat

Solar Watts oferă soluții adaptate pentru companii, integrând panouri solare și sisteme de iluminat cu LED în structurile existente. Acestea nu doar scad costurile operaționale, ci și reduc amprenta de carbon, conform cerințelor directivei. 

1. Panouri solare și autonomie energetică

Oferim soluții personalizate de implementare a panourilor solare pentru iluminatul comercial, arhitectural, public, reducând astfel dependența de sursele tradiționale de energie și contribuind la o economie mai sustenabilă.

2. Iluminat eficient cu LED-uri

Implementarea sistemelor noastre de iluminat cu LED în spațiile de lucru și producție ajută companiile să reducă factura la energia electrică și să îndeplinească cerințele de eficiență energetică impuse de noile directive UE.

Soluții personalizate pentru sectorul public

Colaborarea cu instituții guvernamentale și proiectele de iluminat urban arată angajamentul Solar Watts față de eficiența energetică în sectoarele care joacă un rol vital în atingerea obiectivelor UE.

1. Soluții pentru instituții guvernamentale

Colaborăm cu instituții guvernamentale pentru a implementa proiecte de energie regenerabilă și eficiență energetică în clădirile publice, contribuind la îndeplinirea obiectivelor anuale de reducere a consumului de energie

2. Iluminat urban sustenabil

Dezvoltăm proiecte de iluminat public cu LED-uri alimentate de surse regenerabile, asigurând o estetică urbană sustenabilă și sigură prin iluminarea eficientă a străzilor și spațiilor publice. Totodată, oferim mentenanța prin telegestiune oriunde în țară. Participarea Solar Watts la conferința Green Your Future 2024

Pe 30 ianuarie 2024 am participat la conferința despre sustenabilitate, Green Your Future, care a adus împreună lideri din domenii diverse, fiecare explorând și prezentând soluții ce pot fi implementate în afaceri, dar și în cadrul familiei. 

Prin participarea noastră activă la evenimente ce țin de domeniul ecologiei și inovației, ne consolidăm continuu angajamentul de a oferi soluții durabile clienților noștri în orice proiect de eficientizare energetică prin tranziția către iluminat cu led și panouri fotovoltaice. 

Prin eforturile noastre integrate și multă pasiune, ne propunem să oferim contribuții semnificative la realizarea obiectivelor ambițioase de eficiență energetică stabilite de UE pentru 2030. 

  Dacă ești în căutarea unui partener de încredere și cu experiență pentru a-ți consolida drumul către creșterea eficienței energetice a companiei tale sau/și a unității administrative pe care o coordonezi, sună-ne sau dă-ne mesaj la 0745.417.914 sau la 0239.640.637.

SOLICITĂ O PROPUNERE TEHNICĂ ȘI COMERCIALĂ

Vizitați site-ul nostru și alegeți soluții de iluminat cu LED care vă vor ajuta să reduceți semnificativ costurile pentru energia electrică!

Share this post